Nieuws

Verduurzaming manege

De verlichting in de grote rijhal is in maart vervangen door ledverlichting. Onlangs is er in de kantine een airco geinstalleerd en in september worden zonnepanelen geplaatst.

Ruben Ellermann. Nederlands Kampioen Eventing.

Nieuwsbrief juli 2023

Onderlinge Paardenverzekering Ter Apel en Omstreken

Lisa Jager. Drents Kampioen met Let’s Dance in de rubriek M1 op de Regio Kampioenschappen.

Dierenarts Roos Stoop. Iedere eerste donderdag van de maand is dierenarts Roos Stoop aanwezig op de manege. Haar specialisatie is tandheelkunde en natuurgeneeskunde. Voor meer informatie of het maken van een afspraak zie haar website.

Nieuwsbrief februari 2023

Marcella Berends. Nederlands Kampioen Springen categorie D/E met Italiëtte Du Vlist op de Hippiade 2022 te Ermelo.

Meerdere Runderuiters hebben weer een topprestatie weten te behalen op de Drentse Regio Kampioenschappen te Exloo en doen mee aan de HIPPIADE te Ermelo. Hartelijk gefeliciteerd Lianne Ottens, Marcella Berends, Lisa Jager en Fredrike van Mensvoort!

Meerdere Runderuiters met mooie prestaties bij de Kringkampioenschappen Zuid Oost Drenthe

Marcella Berends, Lisa Jager, Ruben Ellermann, Carlijn van Mensvoort, Frederike van Mensvoort, Sabine Boerma.

Van harte gefeliciteerd. Kampioenen en/of reservekampioenen.

Drentse regiokampioenschappen Indoor

Super mooie resultaten. Kampioen en meerdere reservekampioenen. Marcella Berends heeft zich geplaatst voor het NK. Heel veel succes!

Er hebben weer diverse leden meegedaan met de Drentse Selectiewedstrijden Indoor. De volgende Runderruiters doen mee met de finales met kans op plaatsing voor het NK in Ermelo.

Evelien Robben, Carlijn van Mensvoort, Marcella Berends, Meike Herms, Lisa Jager en Hylona de Lange. We zijn trots.

Reserveringssysteem

De meerderheid van de leden is voor het gebruik van het reserveringssysteem. Dit is gebleken uit een peiling. Mede gelet op de Corona maatregelen en onzekerheid hoe zich dat gaat ontwikkelen zal het systeem voorlopig nog gebruikt worden. De komende periode kunnen we ervaren of dit systeem echt noodzakelijk is en meerwaarde heeft.

Boek niet onnodig veel tijd.

We vragen iedereen geen onnodige tijd te boeken en sociaal met elkaar om te gaan.

Horsify Is een deelplatform voor paarden en is opgericht om de paardensport toegankelijk te maken voor iedereen (ook voor ruiters zonder paard die graag willen deelnemen aan wedstrijden). Eigenaren stellen hun paarden ter beschikking aan ruiters die actief willen zijn in de (wedstrijd-)sport. Er staan op dit moment bijna 300 beschikbare paarden op de site (van zadelmak tot Grand Prix niveau). De eigenaren zijn op zoek naar een serieuze, langdurige samenwerking met een ruiter. Een kans voor ruiters die graag wedstrijden willen rijden maar geen eigen paard hebben. Voor meer informatie zie www.horsify.com. Hier vind je een referentie van een onlangs gemaakte topsport match in Limburg: https://www.limburgpaardensport.com/horsify-voorbeeld/

Bakleden kunnen binnen rijden. Het reserveren van een binnenbak kan via de website (reserveren).

Archief

Nieuwsbrief oktober 2022

Nieuwsbrief december 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief oktober 2020 (klik op de link voor meer informatie)

Nieuwsupdate 2 juli 2020 (klik op de link voor meer info)

Nieuwsupdate 26 april 2020 (klik op de link voor meer info)

Nieuwsupdate 5 april 2020 (klik op de link voor meer info)

Nieuwsbrief 1 april 2020 (klik op de link voor meer info)

Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe kan helpen!

Als door het Coronavirus of een andere oorzaak het geld ontbreekt waardoor kinderen of jongeren geen lid kunnen blijven of worden van een sport-, muziek of dansvereniging, dan kan het Jeugdfonds de contributie betalen. Het Jeugdfonds heeft aangegeven dat, als de aanvraag gedaan wordt, kinderen en jongeren direct mee kunnen of blijven doen.

Aanmelden kan via https://kindsupportdrenthe.nl/

Vragen bij voorkeur via e-mail naar gerda.drenthe@jeugdfondssportencultuur.nl of op dinsdag- en donderdagochtend van 9 tot 12 uur via telefoon 085 086 28 66.

Nieuwsbrieven

Drentse Kampioenschappen en Hippiade 2021

Ook dit jaar was de Runderuiters weer goed vertegenwoordigd op de Drentse outdoor kampioenschappen bij Hippisch Centrum Exloo en mocht een afvaardiging deelnemen aan de Hippiade te Ermelo. De volgende ruiters hebben een podiumplek weten te behalen en mochten deelnemen aan de Hippiade te Ermelo.

Meike Herms, Drents kampioen klasse B paarden, Lisa Jager, reserve kampioen klasse B paarden, Marit Heikens, reservekampioen klasse Z1 pony’s categorie D/E, Ruben Ellermann, reservekamioen springen pony’s categorie A/B en Marcella Berends, reservekampioen klasse M, pony’s categorie D/E. Op de Hippiade te Ermelo dan wel geen podiumplekken behaald maar prima prestaties geleverd.

Uitslagen Clubkampioenschappen 2019 (klik op de link)

Hippiade paarden 2019

Er was een grote afvaardiging Drents kampioenen van De Runderuiters naar de Hippiade te Ermelo. Hieronder de resultaten.

 • Zilver voor het Zuid Drentse Meertallen team (zestal), klasse ZZ onder leiding van commandant Lies van Mensvoort.
 • Viertallen Kür op Muziek, Zuid Drentse Meertallen, klasse Z, 6e plaats
 • Zestallen klasse L en M, commandant Viola Nijland
  • Zuid Drentse Meertallen, klasse M, 7e plaats
  • Zuid Drentse Meertallen (Friezenteam), klasse L, 9e plaats
 • Dressuur, klasse L1, Lisa Jager met Kantje’s Jaiser, 7e plaats

Hippiade pony’s 2019

Brons voor De Rode Stijgbeugeltjes (4-tal klasse L). Het meertallenteam onder leiding van Viola Nijland en Lies van Mensvoort.

Dressuur:

 • Marit Heikens 6e plaats in de klasse M2, D/E
 • Carlijn van Mensvoort 8e plaats in de klasse M1, D/E pony’s.

De Runderuiters op de kaart

Op 1, 2 en 3 augustus hebben de Drentse Kampioenschappen in Exloo plaatsgevonden. Dé voorselectie voor het Nederlands Kampioenschap welke binnenkort in Ermelo plaatsvindt.

Vanuit onze vereniging hebben veel leden aan de wedstrijden deelgenomen. De wedstrijden bestonden uit individuele dressuurproeven, afdelingsdressuur waaraan meertallen deelnamen en tot slot een team dat een kür op muziek heeft gedaan.

De Runderuiters uit Emmer-Compascuum hebben zowel individueel als met de teams enorm goed op de Drentse Kampioenschappen gepresteerd. Meerdere leden, zowel individueel als in teamverband zijn in hun klasse Drents kampioen of reserve kampioen geworden en gaan daarmee door naar de Nederlands Kampioenschappen!

Hieronder de uitslagen en meer informatie:

Meertallen
Maar liefst 5 teams onder leiding van commandanten Viola Nijland en Lies van Mensvoort kwamen aan de start in de reguliere meertalproeven en De Kür op Muziek. Van deze teams werden kampioen:

 • het ponyteam De Runderuiters – De Rode Stijgbeugeltjes (4-tal klasse L);
 • de paardenteams;
  • het 6-tal Friezenteam in de klasse L;
  • het 6-tal klasse M;
  • het 6-tal klasse Z;
  • het 4-tal klasse L;
 • het ZZ team met de Kür op Muziek.

Individueel
Op 3 augustus vonden de finales plaats van de individuele proeven. Van de Runderuiters hebben de volgende personen de titel Drents Kampioen weten te behalen en zich daarmee weten te plaatsen voor het NK in Ermelo. Carlijn van Mensvoort (kampioen in de klasse M1, D/E pony’s), Marcella Berends (kampioen in de klasse L2, D/E pony’s), Marit Heikens (reserve kampioen in de klasse M2, D/E pony’s) en Lisa Jager (reserve kampioen in de klasse L1, paarden).

Bovenstaande teams en personen strijden binnenkort om de Nederlandse titel op de Hippiade in Ermelo.

Voor alle uitslagen zie: paardensportdrenthe.nl.

zie ook de volgende artikelen:

Huldiging gemeente Emmen

Op 11 juli huldigde wethouder van der Weide alle Nederlandse kampioenen van de gemeente Emmen. Wij van de Runderuiters zijn dan ook trots om te mogen vertellen dat hier ook een aantal leden van onze vereniging bij waren. Marcella Berends, Carlijn van Mensvoort en het meertallenteam afdelingsdressuur.

Nederlandskampioen 2018 afdelingsdressuur, klasse Z/ZZ
Nederlands kampioen 2019
dressuur klasse L1
Nederlands kampioen 2019
dressuur klasse Z1/Z2

Nieuwsbrieven